radioerasitexnisam logo

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime

ΠΑΓΓΑΙΟ. Κέντρο Εκπομπής της ΕΡΤ. Η λεηλασία του εξοπλισμού.

Δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την προστασία της περιουσίας της ΕΡΤ.

 

Κατόπιν καταγγελίας Καβαλιώτη προς τον Εισαγγελέα Καβάλας, με την οποία ενημέρωσε για την λεηλασία του σταθμού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Παγγαίου. Το σύνολο των εγκαταστάσεων αφέθηκε στην τύχη τους, με συνέπεια να τον λεηλατήσουν οι γνωστοί πλιατσικολόγοι, έμποροι μετάλλων που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια κάθε μέταλλο που έχει αξία. Πολλές φορές στο αστυνομικό δελτίο αναφέρονται περιστατικά κλοπών εξοπλισμού και μεταλλικών αντικειμένων με συνήθη θύματα την ΔΕΗ ή αγροτικές εγκαταστάσεις, όπου αφαιρούν συνήθως μετασχηματιστές, καλώδια και φωτιστικά σώματα. Πριν μερικά χρόνια κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Εγνατία οδό, από τον κόμβο του Αγ. Ανδρέα μέχρι την Καβάλα, όπου δεν υπήρχε φωτισμό γιατί είχαν κλαπεί τα καλώδια από τα φωτιστικά σώματα.

 

Παγγαίο1

 

Στην περίπτωση όμως του σταθμού Εκπομπής της ΕΡΤ στο Παγγαίο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Η πρόσβαση στην κορυφή Μάτι, την πιο ψηλή κορυφή του Παγγαίου, στην οποία υπάρχει η εγκατάσταση, γίνεται από ένα και μοναδικό δρόμο, αυτό σημαίνει ότι αν είχε τοποθετηθεί ένας απλός συναγερμός, θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί οι δράστες καθώς θα μεσολαβούσε πάνω από μια ώρα μέχρι να κατέβουν στο Ακροβούνι. Η συγκεκριμένη αμέλεια όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, το δεύτερο και σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε καμία καταγγελία του περιστατικού από την ΕΡΤ, που είναι η άμεσα θιγόμενη προς την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές.

 

Παγγαίο2

Πως φτάσαμε στο κλείσιμο.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα με τη σειρά έτσι όπως εξελίχθηκαν. Την Τρίτη 11 Ιουνίου του 2013 η ΕΡΤ θα σιγήσει, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έπεσε το γνωστό «μαύρο», τόσο στα τηλεοπτικά κανάλια της όσο και στα ραδιόφωνα της. Πριν από ακριβώς 5 χρόνια έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε. Λίγες εβδομάδες μετά στις 26 Ιουλίου, με το νόμο 4173 ιδρύεται η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) που είναι το υποκατάστατο της (υπό εκκαθάριση) ΕΡΤ Α.Ε. οπότε ξεκινούν και πάλι οι εκπομπές. Λόγω των περικοπών υπάρχει πρόβλημα στα ανταλλακτικά και στις μετακινήσεις των τεχνικών. Από τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης είναι και ο σταθμός εκπομπής του Παγγαίου.

 

Παγγαίο3

 

Λίγο μετά σταματάει η εκπομπή από το Παγγαίο και αρχές του 2014 αρχίζει και πάλι να εκπέμπει εκ νέου το κέντρο εκπομπής της “Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης”, το το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από κεραυνό τον περασμένο Ιούνιο, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο κεραυνός κατέστρεψε σημαντικό ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ απαιτήθηκε στην συνέχεια δαπάνη δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Από το Παγγαίο γινόταν η εκπομπή των δυο προγραμμάτων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό, προς τους νομούς Καβάλας, Σερρών, Χαλκιδικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

Παγγαίο4

 

Τελικά στις 25 Οκτωβρίου του 2014 τίθεται εκτός λειτουργίας το Κέντρο Εκπομπής Παγγαίου. Το γεγονός οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην παροχή μέσης τάσης. Παράλληλα, ο δρόμος από το χιονοδρομικό του Παγγαίου προς τις κεραίες παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στους τεχνικούς της ραδιοφωνίας. Ο σταθμός διέθετε γεννήτρια η οποία ένα χρόνο πριν είχε πάθει βλάβη, χωρίς να γίνει καμία επισκευή και επιπλέον δεν υπήρχε και πετρέλαιο για να τεθεί σε λειτουργία. Το κενό το καλύπτουν το Κέντρο Εκπομπής Θάσου και Κορύλοφου στη Δράμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΡΤ επρόκειτο να κλείσει το Κέντρο Εκπομπής του Παγγαίου από το Σεπτέμβριο του 2013, λόγω του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Κάτι που δεν έγινε, αλλά θα γίνει εκ των πραγμάτων τον Οκτώβριο του 2014, οριστικά και πιθανότατα αμετάκλητα.

 

Παγγαίο5

 

Βέβαια από την σχετική διαδικτυακή πύλη keraies.eett.gr προκύπτει ότι για τη θέση “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΤ ΠΑΓΓΑΙΟΥ” στον Δήμο Παγγαίου Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης έχει κατατεθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό με την επωνυμία ΕΡΤ ΑΕ δήλωση κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικού σταθμού (Αριθ. Πρωτ. ΣΗΛΥΑ 13052/07-10-2015).

 

Παγγαίο6

 

Εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικοί της Ραδιοφωνίας διαβεβαίωναν ότι με βάση όλα τα προηγούμενα που έχουμε αναφέρει, ένας σταθμός εκπομπής στο Παγγαίο δεν είναι μια συμφέρουσα λύση για την ΕΡΤ και θα δαπανηθούν πάρα πολλά χρήματα για ελάχιστο αποτέλεσμα. Κόστος που θα ανέβει ακόμη ψηλότερα μετά την λεηλασία σημαντικού μέρους του εξοπλισμού. Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, γνώστες του θέματος, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σημαντικά και προσφέρονται καλύτερες λύσεις από άλλα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας, τα οποία και είναι και πιο συμφέρουσες από οικονομικής άποψης. Ως εκ τούτου μια δαπάνη πολλών εκατομμυρίων από την ΕΡΤ – πράγμα απίθανο με τα σημερινά δεδομένα – στο Παγγαίο, δεν προσφέρει πολλά, εκτός βέβαια και αν η συγκεκριμένη αίτηση κατατέθηκε για να δεσμεύσει το σημείο εκπομπής για μελλοντική χρήση.

 

Παγγαίο7

 

Ωστόσο, αν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιο τοπικό φορέα για παράδειγμα την Περιφέρεια ΑΜΘ θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αφού καθαριστούν και εκποιηθεί ότι έχει απομείνει από τον εξοπλισμό της ΕΡΤ, να αξιοποιηθούν για άλλες χρήσεις, αρκεί βέβαια να λυθεί και το θέμα που υπάρχει με την πολύ κακή κατάσταση του οδοστρώματος προς τις κορυφές του Παγγαίου και φυσικά του τελευταίου τμήματος από την κοιλάδα του Ορφέα και μέχρι την Κορυφή Μάτι που είναι ένας κακοτράχαλος χωματόδρομος.

 Παγγαίο8

 

Αδιαφόρησε η ΕΡΤ για την περιουσία της.

Τώρα όσον αφορά τον λεηλατημένο εξοπλισμό, όπως προαναφέραμε ένα χρόνο πριν τη οριστική παύση εκπομπής, είχαν δαπανηθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για τις επισκευές. Ο εξοπλισμός, το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1960 ήταν απαρχαιωμένος, ωστόσο αντί να αφεθεί να λεηλατηθεί από τους άρπαγες μεταλλικών αντικειμένων θα μπορούσε να εκποιηθεί από την ΕΡΤ και να υπάρχει ένα έσοδο για το δημόσιο ταμείο. Όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΕΡΤ που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, αν και «γερασμένος» ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, αν είχε καταγραφεί και είχε κοστολογηθεί θα προέκυπτε ένα έσοδο ύψους μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

 

Παγγαίο9

 

Δυστυχώς κανείς δεν φρόντισε το 2014 να ασφαλίσει το χώρο, να φυλαχτεί με ένα συναγερμό και στην πορεία να εκποιηθεί. Το άξιο λόγου είναι φυσικά το γεγονός ότι κανείς από την ΕΡΤ ακόμη και μετά την επαναλειτουργίας της, στην πρότερη μορφή, από το 2015 και μετά, δεν φρόντισε να καταγγείλει το γεγονός στις αρχές, οπότε τα πάντα αποσιωπήθηκαν μέχρι που το έπραξε ένας συμπολίτης μας που πληγώθηκε από την εικόνα που αντίκρισε, όταν επισκέφθηκε το χώρο. Παρατηρώντας την σημερινή εικόνα του χώρου, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι οι δράστες δεν σήκωσαν οτιδήποτε μεταλλικό, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά πήραν συγκεκριμένα μηχανήματα, λες και ήξεραν τι αξίζει σαν μηχάνημα και τι είναι παλιοσίδερα!!! Ίσως να μην ήταν τυχαίοι πλιατσικολόγοι, αλλά με γνώσεις!!!

 

Παγγαίο10

 

Παγγαίο11

 

Παγγαίο12

 

Παγγαίο13

 

Παγγαίο14

 

Παγγαίο15

 

Παγγαίο16

 

Παγγαίο17

 

ΠΗΓΗ : www.xronometro.com

 

 

Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης. Και η λεηλασία στους πομπούς μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ συνεχίζεται....

 

 

antenna tuning unit high full

 

Αντικείμενο πολλαπλών διαρρήξεων και λεηλασίας έγινε το αφύλακτο κέντρο εκπομπής μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ στα Νέα Μάλγαρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κέντρο εκπομπής που βρίσκεται στο Δήμο Δέλτα εισήλθαν το τελευταίο χρόνο τουλάχιστον τέσσερις φορές άγνωστοι, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών εξαρτημάτων. Το ακριβές μέγεθος της καταστροφής δεν είναι γνωστό, ωστόσο φαίνεται να έχουν καταστραφεί το σύστημα προσαρμογής της κεραίας καθώς και τουλάχιστον ένας από τους δύο πομπούς μεσαίων κυμάτων που φιλοξενούνταν εκεί, καθώς και καλώδια υψηλής τάσης.

Το κέντρο εκπομπής μεσαίων κυμάτων στα Μάλγαρα στέγαζε τους αναμεταδότες μεσαίων του 9,58 της ΕΡΤ3 στους 1179 KHz και της ΕΡΑ Σπορ στους 792 KHz. Και οι δύο αναμεταδότες βρίσκονταν σε λειτουργία μέχρι το «μαύρο» στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, παρότι ο πομπός της ΕΡΤ3 αντιμετώπιζε ήδη κάποια προβλήματα λειτουργίας και εξέπεμπε με χαμηλή ισχύ. Στη συνέχεια τέθηκαν εκτός λειτουργίας και καθώς έληξαν οι συμβάσεις με τις υπηρεσίες φύλαξης, το κέντρο εκπομπής αφέθηκε αφύλακτο, ενώ ατύπως χρέη «επιστάτη» εκτελούσε ένας βοσκός που χρησιμοποιούσε της παρακείμενες εκτάσεις. Παρά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2015, το κέντρο εκπομπής παρέμεινε για άγνωστο λόγο εκτός λειτουργίας και χωρίς φύλαξη τα τελευταία 5 χρόνια. Ο προαναφερθείς βοσκός φέρεται να ενημέρωσε πριν από μερικούς μήνες την τεχνική υπηρεσία της ΕΡΤ για το τι συνέβη. Ενδεχομένως η σημερινή διοίκηση να θεωρούσε το εν λόγω κέντρο εκπομπής «μη χρηστικό».

 

malgara

 

Το κέντρο εκπομπής των Μαλγάρων είναι το τρίτο κατά σειρά κέντρο εκπομπής μεσαίων κυμάτων της ΕΡΤ που περνάει σε οριστική αχρηστία μετά από διάρρηξη και κλοπή, μετά τα κέντρα εκπομπής της Ρόδου και των Μεγάρων που λεηλατήθηκαν την περίοδο που ήταν κλειστή η ΕΡΤ.

Το κέντρο εκπομπής διαθέτει μια κεραία ύψους 86 μέτρων η οποία εξυπηρετούσε ταυτόχρονα και τους δύο υπάρχοντες πομπούς. Ο παλαιότερος από τους δύο πομπούς, αυτός που χρησιμοποιούνταν από τον 9,58 της ΕΡΤ3, ήταν ο ιστορικός πομπός της ΥΕΝΕΔ που εγκαταστάθηκε εκεί το 1973. Ο πομπός μάρκας Gates είχε ισχύ 50KW όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του. Διέθετε σύστημα μικτής ψύξης με αέρα και νερό και διαμόρφωση ανόδου, καθώς και σύστημα αυτοματισμού και προστασίας που ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του. Ο νεότερος πομπός ήταν ισχύος 10KW, μάρκας Harris, και τοποθετήθηκε περί το 2003, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, προκειμένου να είναι εφικτή η λήψη της ΕΡΑ Σπορ μέσω μεσαίων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα (η Νότια Ελλάδα καλύπτονταν από τον πομπό των Μεγάρων στους 981 KHz). Η συχνότητα αυτή μέχρι πρότινος ανήκε στη Φωνή της Αμερικής που εξέπεμπε από την περιοχή της Καβάλας, αλλά χρησιμοποιούνταν και για την αναμετάδοση στα μεσαία της ΕΡΑ5, και με βάση την αρχική συμφωνία, μετά την αποχώρηση της Φωνής της Αμερικής παραχωρήθηκε στην ΕΡΤ. Το κέντρο εκπομπής αποπειράθηκε να κλείσει την περίοδο των περικοπών επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου, ωστόσο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία το 2012 λόγω της εμβέλειάς του.

Στα κέντρα εκπομπής που λεηλατήθηκαν, να προστεθεί και εκείνο του Παγγαίου, όπου μετά την εγκατάλειψη του τον Νοέμβριο του 2015 από την ΕΡΤ, δεν άφησαν τίποτα όρθιο κάποιοι που εισέβαλλαν σ' αυτό. Είχε μέσα τρεις αναλογικούς πομπούς τηλεόρασης και τέσσερεις πομπούς FM σχετικά νέας τεχνολογίας. Ήταν από τα ιστορικότερα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ καθώς ειχε ξεκινήσει την λειτουργία του το 1971.

Για το κέντρο εκπομπής στο Παγγαίο θα επανέλθουμε με νέα δημοσίευση και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απώλεια αυτού του κέντρου εκπομπής, η περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας παραμένει χωρίς κανέναν δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό στα μεσαία, τη στιγμή που κυριαρχούν οι ραδιοφωνικές εκπομπές από τις γειτονικές χώρες. Ο πλησιέστερος σταθμός της ΕΡΤ στα μεσαία είναι αυτός της Κομοτηνής όπου το τελευταίο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας. Στα μεσαία παραμένουν αρκετοί ερασιτεχνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Το κέντρο δικτύων της ΕΡΤ, καθώς και τα γραφεία τύπου Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν θέλησαν να δώσουν κάποια απάντηση ή κάποιο σχολιασμό για το περιστατικό.

 

ΠΗΓΗ: radiofono.gr

Ο πρωτοπόρος του ραδιοφώνου στο Αγρίνιο. Δημήτρης Χριστοδούλου ή Αβώρανης

 

 

 

 

Δημήτρης Χριστοδούλου

 

Τον Οκτώβριο του 1955 ακούστηκε για πρώτη φορά το Αγρινιώτικο ραδιόφωνο στα μεσαία κύματα ισχύος 50 watt .

Κατασκευή εξ ολοκλήρου από τον Δημ. Χριστοδούλου. Ανήσυχο πνεύμα ο Δημήτρης…γνώστης στα ηλεκτρονικά…..αλλά και λάτρης του κινηματογράφου. Στο Καινούργιο είχε αίθουσα κινηματογράφου (υπάρχει ακόμα το κτίριο) προς τέρψιν των κατοίκων της περιοχής.

 

Δημήτρης Χριστοδούλου 3

Δημήτρης Χριστοδούλου 2

 

Σε μια σπάνια φωτογραφία βλέπουμε τον Δημ. Χριστοδούλου πρώτο από δεξιά..με τον Γρήγορη Σταυρόπουλο (Δ. Στερεά), τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Χαρίλαο Παπαποστόλου και τον Ανδρέα Κανή (Μαχητής).Οι γιοι του, Ηλίας και Άρης διατηρούν το κατάστημα ηλεκτρονικών του πατέρα τους στην οδό Παναγοπούλου…με το ιστορικό όνομα ΡΑΔΙΟ ΑΒΩΡ.

 

Δημήτρης Χριστοδούλου 4

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

ή

Παγκόσμια Ημέρα Συλλογισμού Για το Ραδιόφωνο;

2912b3f9 bd30 4a25 bffd 43c47906b3cc image002

Έχει η Ελλάδα πραγματικό ραδιόφωνο;

Έχει η Ελλάδα ελεύθερο ραδιόφωνο;

Έχει η Ελλάδα ισότιμους Όρους Ίδρυσης & Λειτουργίας Ραδιοφωνικών Σταθμών όπως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (και χώρες μή Ευρωπαϊκές);

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα περιμένουν απάντηση εδώ και πολλά χρόνια.

Μάθημα για το ρεμπέτικο τραγούδι ξεκινά το Πανεπιστήμιο NYU

 

1mathima gia to rempetiko tragoudi ksekina to panepistimio nyu

 

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός νέου μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών του, για τις απαρχές του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού και των αμερικανικών μπλουζ.   

Στον κύκλο μαθημάτων με τίτλο «Τραγούδια των περιθωριακών: Τα αμερικανικά μπλουζ συναντούν το ελληνικό ρεμπέτικο», θα εξετάζεται η ιστορία και η σχέση μεταξύ των δύο ειδών. Το μάθημα θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, στο εαρινό εξάμηνο του 2020, υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο συνθέτης Περικλής Κανάρης θα διδάσκει το μάθημα, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ελληνικών σπουδών Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του NYU και τη Μουσική Σχολή Steinhardt School of Music. «Είναι ένα ταξίδι στις ρίζες τραγουδιών των λαών, των δύο χωρών μου. Είναι μεγάλη τιμή και εξίσου μεγάλη ευθύνη», σχολίασε ο κ. Κανάρης στο Facebook. «Ανυπομονώ». 

Το μάθημα θα είναι διαθέσιμο για τους φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών και των κοινωνικών επιστημών.

2mathima gia to rempetiko tragoudi ksekina to panepistimio nyu

Η περιγραφή του μαθήματος στην ιστοσελίδα του New York University αναφέρει:
«Τα τραγούδια είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που σπάνια κάνουμε “ένα βήμα πίσω” για να τα παρατηρήσουμε ως κάτι άλλο από μουσική και στίχους. Κι όμως, μπορούν να περικλείσουν σπουδαίο πλούτο πληροφορίας για την εποχή που γράφτηκαν. Στην αρχή του 20ού αιώνα, δύο ανθολογίες τραγουδιών γεννήθηκαν παράλληλα και εξελίχθηκαν σε θρυλικά μουσικά είδη, καθένα από αυτά στο πλαίσιο της κουλτούρας του.

Τα αμερικανικά μπλουζ, γεννήθηκαν από Αφρικάνους σκλάβους και τους απογόνους τους, στις νότιες φυτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και το ελληνικό ρεμπέτικο, γεννήθηκε όταν μεγάλοι αριθμοί προσφύγων εγκαταστάθηκαν σε πόλεις - λιμάνια της Ελλάδας, στο ξεκίνημα της μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Παρά τις ευδιάκριτες διαφορές τους σε εθνικές και μουσικές καταβολές, το ρεμπέτικο αργότερα έγινε γνωστό στους φανατικούς του παγκοσμίως ως τα «ελληνικά μπλουζ», επειδή και τα δύο είδη αντικατόπτριζαν τη σκληρότερη πραγματικότητα των περιθωριακών που τα δημιούργησαν. Μία συγκριτική ανάλυση των δύο ειδών μέσα από τον φακό πολλαπλών σχολών, θα αποκαλύψει έκδηλες ομοιότητες και διαφορές στους τρόπους που δημιουργούσαν και υποδέχονταν αυτά τα κομμάτια. Επιλεγμένα κείμενα, ηχογραφήσεις, φιλμ και εμβόλιμες παρουσιάσεις από προσκεκλημένους, θα καθοδηγήσουν τους φοιτητές στα διαφορετικά επίπεδα αυτής της σύγκρισης».

ΠΗΓΗ : www.naftemporiki.gr

2 Δεκεμβρίου1986 - 2 Δεκεμβρίου 2019..... Τι άλλαξε;;;

 

2 Δεκεμβρίου 1986
2 Δεκεμβρίου 2019
Άραγε, ποιο τίτλο θα είχε σήμερα η Ελευθεροτυπία αν υπήρχε σαν εφημερίδα; 

 

2 Δεκεμβρίου 1986

 

Σελίδα 1 από 6

Τρέχον τραγούδι:
Φόρτωση ...
Ακούσετε με δικό σας player
πατώντας πάνω στα εικονίδια:
live
Go to top