radioerasitexnisam logo

 Discotecas

«Καρυάτιδες», «Video», «Jacky O», «Boom Boom», «Barbarella». Αμέτρητες ντισκοτέκ ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τα παιδιά της σούζας, της βάτας, της νεανικής αφέλειας και αθωότητας. Το «λούνα παρκ των μεγάλων» τα έχει όλα: Πολύχρωμα φώτα, ντισκομπάλες, καθρέφτες, δυνατή ρυθμική μουσική και την πίστα της απογείωσης! Χορευτικές φιγούρες και ρυθμικά μπλουζ, νεανικά φλερτ, άγριες κόντρες με μηχανάκια, εκτυλίσσονταν στον χώρο των ντίσκο μετατρέποντάς τες στο απόλυτο νεανικό στέκι.

Περισσότερα...

rs

Kostas K..........kis
24 Απριλίου

Αντί για "χρόνια πολλά" :

“Άνοιξε Γιωργάκη, κάτι φίλοι σου είμαστε” φώναξε γλυκά ο ασφαλίτης που χτύπησε την εξώπορτα της αυλής.
Ο Γιώργης, έκλεισε τον παράνομο πομπό με τις λυχνίες “813” που εξέπεμπε στα βόρεια των Μεσαίων Κυμάτων, τον αποσύνδεσε από το τροφοδοτικό των 2.500 Volt και τον πήρε μαζί του στο άλμα τριών μέτρων που έκανε στο διπλανό χάλασμα. Τοιουτοτρόπως διέφυγε της σύλληψης περιμένοντας να περάσει το διάστημα του Αυτοφόρου.

Περισσότερα...

N. York

Ελληνικό ραδιόφωνο Ν. Υόρκης
Παρακολουθείστε το βίντεο και βρείτε τις απαντήσεις στους τρόπους συγκρότησης, οργάνωσης, ανάπτυξης και διαχείρισης ενός μη εππαγγελματικού ραδιοφωνικού σταθμού, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η λέξη κλειδί ειναι "μεράκι".
Μια Ελληνική ραδιοφωνική εστία πολιτισμού, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στη Νέα Υόρκη, με 31 χρόνια διαρκούς παρουσίας!
Ένα πρόγραμμα για το Πάσχα, για τους πολυάριθμους ακροατές στο κέντρο του κόσμου.
Ο δημοσιογράφος - παραγωγός Στέλιος Τακετζής, η ψυχή του σταθμού, μίλησε στο Livemedia.
 
Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο.

ntom1

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 το θρυλικό περιοδικό «Ντομινό» διοργάνωνε τα «Χρυσά μικρόφωνα», έναν αγαπημένο διαγωνισμό μεταξύ των αναγνωστών του εντός και εκτός Ελλάδας για την ανάδειξη κάθε εβδομάδα του δημοφιλέστερου τραγουδιστή.

Τραγουδιστές βραβευμένοι με «χρυσό μικρόφωνο», όπως είναι οι Κωστής Χρήστου, Γιώργος Αιγύπτιος, Περικλής Περάκης, Κώστας Μοναχός, Γιώργος Ταλιούρης, Γιώργος Ζαχαριάδης, Βασίλης Ξιφαράς, Μανώλης Τοπάλης, Ανδρέας Ζακυνθινάκης, Μπάμπης Τσετίνης, Γιώργος Χατζηαντωνίου, Στράτος Κύπριος, Χρήστος Καϊκουνίδης, Σωτήρης Βώπης, Σάκης Τσελέπης, Βλαδίμηρος Χαραλαμπίδης, Θόδωρος Βίλμας, Ντένης Παππάς, Μανώλης Καναρίδης και Πάνος Ιωαννίδης.

Περισσότερα...

Πολυκυκλωματιστής

Πολυκυκλωματιστής.

Την δεκαετία του 1970, ήταν το παιχνίδι που οδήγησε κάποια ανήσυχα πνεύματα να γίνουν ερασιτέχνες και άλλους επαγγελματίες ηλεκτρονικούς!
Το μεγαλύτερο μοντέλο ήταν ο "πολυκυκλωματιστής 1002" ενώ υπήρχαν και οι 501Α και 501Β.
Το μοντέλο 1002 σε σχέση με το 501Β είχε και κατασκευή πομπού (εννοείται στα ΑΜ φυσικά)!!

Το παιχνίδι αυτό ήταν μια - ας πούμε - "πλακέτα" με δυο τρανζίστορ, πηνίο και μετασχηματιστή, ασύνδετα μεταξύ τους, καθώς και ένα πλήθος από συσταλμένα ελατήρια, προσαρμοσμένα στην "πλακέτα" αυτή.
Οι διαστάσεις της "πλακέτας" ήταν όσο περίπου ένα επιτραπέζιο παιχνίδι της εποχής και φτιαγμένη από χαρτόνι.
Στη συσκευασία περιέχονταν μέσα σε θήκες και κουτάκια ένα πλήθος από κοινά ηλεκτρονικά :
αντιστάσεις και πυκνωτές διαφόρων τιμών, δίοδοι, τμήματα καλωδίων, ένα μεγάφωνο κ.α.
Δινόταν και ένα βιβλίο-manual με στοιχειώδη θεωρία και ένα μεγάλο πλήθος με σχεδιαγράμματα κυκλωμάτων.
Ο χρήστης διάλεγε το κύκλωμα που ήθελε και ακολουθώντας απλές οδηγίες το έφτιαχνε εύκολα, συνδέοντας απλώς τα παρεχόμενα εξαρτήματα στην πλακέτα, κατόπιν δε πειραματιζόταν κάνοντας διάφορες αλλαγές.

Περισσότερα...

Αυστραλία ΑΜ

Σελίδα 1 από 3

Go to top